24.6.2014

Raparperimuffinssit

raparperisose

Meillä herkuteltiin juhannusaattona muffinsseilla, joihin kierrätin raparperisiirapin valmistuksessa oheistuotteena syntyvän raparperisoseen. Edellisellä kerralla siirappia keitellessäni lapseni ehti lusikoida soseen suuhunsa sellaisenaan. Työkaverini kokeili siirappireseptiäni ja sanoi syöneensä soseen jäätelön kanssa. Hän oikeastaan vaikutti pitäneen kierrätyssoseesta jopa enemmän kuin siirapista. Lapseni on diplomaattinen ja sanoo, että molemmat ovat yhtä hyviä ja jatkaa: "Toinen on makeampaa kuin toinen". Sose on se makeampi. Siirappireseptin ohje löytyy täältä.

Kuohkeat raparperimuffinssit maistuvat lempeästi raparperille ja selvästi kaardemummalle. Jos et pidä kaardemummasta, voit korvata sen esimerkiksi vaniljasokerilla. Kypsien muffinssien täytteeksi lisätty sose vahvistaa raparperin makua.

Tomusokerilla hunnutetut leivonnaiset muistuttavat juhannusviikon räntä- ja raekuuroista. Maa vaikutti olleen monin paikoin hyvinkin valkoinen. Oli kuulemma kylmin juhannus 30 vuoteen.

 

12 keskikokoista muffinssia

100 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kaardemummaa
1 dl kermaviiliä
1 dl raparperisosetta (ohje täällä, raparperisiirapin valmistuksen oheistuote,
valmista kaksinkertainen määrä, jos haluat laittaa kypsien muffinssien väliinkin sosetta)


viimeistelyyn

n. 1 dl raparperisosetta
tomusokeria
tuoreita mintunlehtiä

matka muffinsseiksi

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi kermaviili ja raparperisose. Sekoita massa tasaiseksi ja lusikoi se 12:een muffinssivuokaan. Paista muffinsseja uunin keskitasolla 180 asteessa noin puoli tuntia.

Leikkaa hieman jäähtyneistä muffinsseista pois pieni hattu ja levitä teelusikallinen raparperisosetta täytteeksi. Laita hattu takaisin, ripottele muffinssien päälle tomusokeria ja viimeistele mintunlehdellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...